Изложба на деца и представяне на медиатори в ОУ „Кирил Нектариев” и ВУИ „Ангел Узунов” по проект ,,Менторство за самопомощ”

На 24 и 25 февруари в ОУ,,Кирил Нектариев”, гр. Пловдив, и ВУИ „Ангел Узунов”, гр. Ракитово,  бяха открити изложба на деца, които са подкрепяни чрез метода Менторство, от техни учители, по проект „Менторство за самопомощ” 390/11.06.2015г., финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство 2009 – 2014г.
Изложбите, озаглавени „Моята визия за бъдещето”, целяха да се представи напредъка на децата, подкрепяни от учители-ментори, в тяхната интеграция в училищния живот, както и засиления им интерес към учебния процес.  Творбите на учениците  бяха поставени  на централно място, така че да могат да се видят от всички ученици. Подкрепените деца бяха визуализирали техните желания за бъдещето в пъстроцветни макети, рисунки, апликации и плакати, с които представяха своите идеи. Всички бяха впечатлени от положеното усърдие и красотата на изложените творби. Бе отличен и общ елемент във всичките изложби на децата – отпечатък на техните ръце – вероятно като идея за спомен, който остава от работата им с менторите.
Бяха проведени и срещи с педагогическия състав на двете училища и представители на Сдружение ОПУР, за представяне на успехите и проблемите на учителите, приели  предизвикателството да отделят допълнително време за индивидуалната работа с деца в риск.  Учителите работещи по новия подход, представиха своята работа и успехи, като благодариха на инициаторите на проекта за ползата от обученията и последващата супервизия. Менторите изразиха своята надежда, че и останалите им колеги ще бъдат заинтересовани да използват новия подход в работата си с учениците, за да може да бъде оказана допълнителна позитивна подкрепа за развитието им.

 Снимки от ВУИ „Ангел Узунов“

Снимки от НУ „Кирил Нектариев“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *