Обучение в Менторство на младежи от PTPI

Сдружение „Обединени професионалисти за устойчиво развитие” проведе на 20 и 27 февруари  обучение с младежи от пловдивския клонPTPI Smiles, на международната младежка организация PTPI, в която членуват ученици от горен курс от пловдивски училища, по проект „Менторство за самопомощ”, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство 2009 – 2014г.
В обучението участваха 20 ученици с интерес към работа с връстници в социални институции за деца, лишени от родителски грижи. В рамките на два дни те бяха запознати и обучени в менторския подход, съобразно тяхната възраст и желания. Чрез разнообразните упражнения, задачи и казуси водещите успяха да представят  по оригинален и запомнящ се  начин  същността на метода.

 Чрез менторския подход  учениците ще могат по-ефективно да комуникират със своите връстници, като новите умения ще им бъдат полезни в тяхната доброволческа дейност. В края на обучението, младежите дадоха положителна оценка към обучителите и като интерактивност и като полезност на темите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *