Стартира Проект „Извънредно огледало“

През месец февруари 2021 стартира проектът ИЗВЪНРЕДНО ОГЛЕДАЛО, финансиран от Национален фонд „Култура“, програма Социално ангажирани изкуства.

Резюме на проекта:

Проектът Извънредно огледало включва една основна дейност: 1) театрален курс по метода форум театър на Аугусто Боал, съчетан с елементи на класически театър за деца и младежи в Квартал Столипиново, гр. Пловдив И 2) няколко подкрепящи образователни, социални и психологически дейности с целевите групи по проекта  за развитие на умения, връзки и активното социално включване чрез изкуство и театър.

„Огледалото“ посредством Форум театър продукцията ще представлява критична артистична рефлексия към нещата, такива, каквито са в настоящата извънредна ситуация. Отражение, съдържащо: редното, извънредното, доброто и лошото, правилното и неправилното, справедливото и несправедливото… Всичко това, което ни харесва или не. Всеки, погледнал в огледалото на театралната постановка, ще има възможност да реши дали иска образът да остане същият или да нанесе определени корекции. А методът форум театър дава възможност за безбройни алтернативи и преиграване на решенията.

Решенията, добрите примери и идеите ще бъдат заснети на видео и популяризирани сред широка общественост за създаване на диалог за позитивна социална промяна.

Основна цел: Изследване на стратегиите за социално свързване по време на физическа изолация, посредством Форум театър на Аугусто Боал.

Целеви групи:

Директната целевата група са децата и младежите от Квартал Столипиново.

Непряка целева група ще бъдат всички, които са около тях – семействата, учителите, обществените възпитатели, доброволци, артисти, граждани и общественици, живеещи и работещи в квартала и/или извън него.

В проектът предвиждаме да се включат активно обществените възпитатели от МКБППМНП и други специалисти от район Източен, за да подпомагат процеса и да разкажат за предизвикателствата и решенията за справяне в условията на изолация.

По този начин ще се достигнем до максимален брой участници и да предизвикаме  диалог за социална промяна, както в нашите участници, така и в широката общественост на град Пловдив.

 

Партньори: 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *