Какво да очаквате на 13 септември от нашата програма?

Презентатори -13 септември

Програмата на събитието ще бъде изключително интересна, включвайки историите на пъстра палитра презентатори. В нея се побират комфортно хора от различни сфери: академици, служители на институции, социално ангажирани личности, бивши лишени от свобода, доброволци и т.н. 

Това, което ги обединява е вярата в ползите от спорта. 

В програмата ще се включат четири от партньрските ни организации, а именно представители на:

– Водещият партньор и инициатор на проекта SPPF: De Rode Antraciet vzw, Белгия

– Затвора Стара Загора

–   VUB (Vrije Universiteit Brussel), Белгия и Холандия

–   DJI – Dienst Justitiele Inrichtingen (НС на съдебните институции към Министерство на сигурността и правосъдието на Холандия), Холандия

и разбира се,  UPSDA  (Сдружение Обединени професионалисти за устойчиво развитие), България

Партньорите от Италия и Хърватска имат неотложни събития през септември и ще ни липсват, но ще ги видим отново октомври месец.

Българските ни партньори ще бъдат представени през лицето на Нели Басамакова, Инспектор СДВР, която беше отговорна в голяма степен за цялостната координация и реализация на пилотната фаза на проекта в затворническо общежитие от отворен тип Верея, както и опосредстваше комуникацията с лишените от свобода, докато екипа ни беше изолиран, заради извънредното положение. Няма по-добър избор от нея да запознае участниците в събитието с тънкостите на логистиката при организирането на подобен тип мероприятия.  Разбира се, заедно с нея участваха и целия екип на Затвора – Стара Загора, включително лишените от свобода и техния основен генератор за добри идеи – „Дискусионен клуб“, по чието предложние се реализира бадминтон серията. 

Александър Бойчинов ще ни разкаже по-подробно за това: Как работи Дискусионен клуб в Затвор Стара Загора?  Как се случва спорта в затвора и как влияе на лишени от свобода?  Каква беше ползата лично за него? 

Те ще бъдат подкрепени от представители на Българската Бадминтон Федерация. 

 

Иван Бързаков и Николай Колев ще ни разкажат за доброволческата си дейност, която провеждат в Затвора Стара Загора и ефекта на практиката Фалун Дафа върху лишените от свобода. 

Със сигурност събитието ще бъде допълнено и от други добри практики от затвора, но ще разберете какви само, ако присъствате или следите публикациите ни тук, в сайта или във фейсбук.  

Към програмата сме предвидили достатъчно време за дискусии, въпроси и неформално общуване. 

Очакваме ви!

1 коментар за “Какво да очаквате на 13 септември от нашата програма?

Коментари са забранени.