Ръководство по проекта „Приказна кутия“

Ръководството, включено в публикацията, е част от проекта „Приказна кутия“, изпълнен от Сдружение „Обединени професионалисти за устойчиво развитие“, с финансовата подкрепа на Национален фонд култура по програма Социално ангажирани изкуства, модул „Работа с общности и групи в неравностойно положение“.

То има за цел да предостави на заинтересованите лица теоретична информация, практически умения и конкретни стратегии за прилагане на разказването на истории в работата с деца и млади хора, с помощта на театъра. В нашия случай обсъждането на приказки е използвано като инструмент за свързване и разбиране в променящите се времена.

Ръководството ни е съставено от Емилия Крушков и Паулина Гегова (водещи психолог и актьор в екипа на проект „Приказна кутия“ ) и описва подробно идеите ни за това как разказването на истории и театъра може да се използват в работата с деца и младежи. В него ще се запознаете с концепцията за разказване на истории като средство за обучение, свойствата и елементите на добрия разказ, както и значението му в контекста на работата с ученици. Заедно с това, предоставяме примерен шаблон за работа „сесия-по-сесия“ и списък с ролеви игри, истории и упражнения на различни теми, с подробни обяснения, които могат да се използват в различни младежки дейности.

Разбира се, част от тях може да видите визуализирани и в Тик-Ток-а на проекта. 

Благодарим на колегите си

Божидар Георгиев (актьор) и Александър Карамфилов (фотограф), както и на всички колеги и съмишленици, които се включиха в проекта, за съвместната работа и запечатаните прекрасни моменти от нея!

Специални благодарности за партньорите ни от СУ „Найден Геров“ и подкрепата, която срещнахме в лицето на г-жа Диана Гавазова, г-жа Севдалина Рапчева и  техните педагогически екипи.

Благодарим и на Сдружение „Жителите на Столипиново“ за добрата връзка с общността и популяризиране на каузата ни сред хората в Квартала.

Оставаме на разположение за вашите идеи, въпроси и коментари.
Свържете се с нас при нужда на upsda.bg@gmail.com

Може да изтеглите ръководството от линка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *